Štamparija kao partner za uspešno poslovanje

stamparija-cmyk

Marketing danas čini dobar deo poslovanja svake kompanije. Za promovisanje firme zadužen je tim ljudi, koji u zavisnosti od delatnosti razvija plan i način na koji će se firma najbolje predstaviti. Ovaj tim se sve češće može naći u dobro opremljenim štamparijama, tako da ideje, kreativnost i uspešnost marketinga možete potpuno prepustiti njima.

Originalni reklamni proizvodi obezbeđuju prepoznatljivost

Kompletan asortiman promotivnog materijala može biti dizajniran i izrađen u štampariji.  Pomoću posebnih tehnika štampe, kao što su sito štampa i tampon štampa, ime vašeg brenda biće utisnuto na majice, kišobrane, šolje, priveske, usb diskove.

Vrsta promo materijala ima mnogo, ali najbolje je izabrati što korisnije predmete, jer to povećava verovatnoću da će ga onaj koji ga je dobio i zadržati. To je na neki način i poklon, pa treba pametno odabrati predmete, na kojima će bit ime firme i, na primer, broj telefona, kako bi se eventualni klijenti prvo setili vas.

Za poslovne partnere savet je izabrati kvalitetnije proizvode, kao što su kožni novčanici ili kvalitetniji rokovnici, sa diskretno i stilski odštampanim logom firme na njima. Tim komercijalista u štampariji koji se bavi marketinškim materijalom će na najbolji način dizajnirati vaš promo materijal, stoga je najbolje da posao prepustite iskusnim stručnjacima.

Pomoću digitalne ili ofset štampe nastaju svi papirni i polukartonski oblici reklamiranja. Tako se ofset štampom može izraditi veliki broj letaka ili brošura visokog kvaliteta slike, za veoma kratak period.

Takođe, posteri i baneri, neophodni za predstavljanje na sajmovima i konferencijama, moraju ostaviti jak vizuelni efekat na klijente, i zato treba da budu dobro osmišljeni i kvalitetno odrađeni.

Brendiranje kao ogledalo firme

Mnogi misle da je brendiranje poslovnih objekata jednostavan i brz posao, a zapravo je proces koji zahteva dosta truda, preciznosti i kreativnosti. Kao direktna slika vaše firme brend mora biti upečatljiv, prepoznatljiv ali i odrađen sa stilom.

Bilo da je u pitanju brendiranje automobila, izloga lokala, poslovnog prostora ili nekog drugog objekta, stručni tim u štampariji preporučiće vam materijal, tehniku štampe, kombinaciju boja, pokrivenost i sve detalje na koje je bitno obratiti pažnju.

Ukoliko brendirate izlog radnje, mogućnosti su danas postale neograničene, od svetlećih reklama do 3D slova, odaberite najbolju formu koja će klijentima biti prepoznatljiva, tako da će brzo zapamtiti  gde se vaš lokal nalazi.

Štamparija kao saveznik kreativcima

Na društvenim mrežama javlja se sve veći broj kreativnih mladih ljudi, koji osmišljavaju interesantne printove i natpise za majice, dukserice, čarape, kačkete ali i bedževe i nakit. Ukoliko ste talentovani i imate dobre ideje, možete bez mnogo muke da formirate sopstveni brend.

Sada nije neophodno da imate svoju firmu za izradu proizvoda, već početne materijale možete kupiti, a vaše ideje u štampariji pretočiti u delo. Idealan način da bez mnogo muke budete pravi kreator. Na vama je da osmislite originalne motive ili natpise, koje će vam izraditi u štampariji, tehnikama bojenja tekstila i predmeta različitih materijala i oblika kao što su bedževi.

Neka vaše ideje ukrašavaju nečije rančeve ili odevne kombinacije. Pri tome pažljivo odaberite štampariju u kojoj ćete štampati motive, jer je kvalitet veoma bitan kako biste zadržali kupce.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *