Kako reklamirati prodavnicu rasvete

kako reklamirati prodavnicu rasvete

Kada je u pitanju stvaranje odgovarajućeg ambijenta, nema sumnje da veliku ulogu igra osvetljenje. Odabir rasvete podrazumeva ravnomernu distribuciju osvetljenja po čitavoj prostoriji, kao i savršeno uklapanje u enterijer.

Bilo da je u pitanju rasveta za enterijer ili eksterijer, veliki broj ljudi vodi računa u šta ulaže da bi prostor izgledao perfektno i danju i noću. Zato, u potrazi za lampama, lusterima, LED trakama i reflektorima kupci obilaze velik broj lokala i pretražuju internet da bi otkrili najboljeg prodavca rasvete čija ponuda u potpunosti odgovara njihovom ukusu, ali i džepu.

Neka Vaša prodavnica bude uvek njihov prvi izbor.

Nije uvek lako privući pažnju potencijalnih klijenata, pogotovo u današnje vreme, kada je tržište prepuno konkurenata. Tada nastupa marketing, kao savršeno sredstvo za isticanje u gomili i izgradnju jedinstvenog brenda.

Putem reklamiranja pokazaćete kvalitetnu robu koju nudite i velik izbor iste. Zaboravite na tradicionalno oglašavanje i okrenite se modernijim, ali i povoljnijim varijantama koje će Vam pomoći da proširite mrežu kupaca.

LIFT KAO MESTO ZA OGLAŠAVANJE PRODAVNICE RASVETE

Prilikom ulaganja u dobru reklamu, jedan od važnih uslova koju odabrana metoda mora ispuniti jeste zagarantovano privlačenje pažnje ciljne publike. Ako ćete biti uočeni negde i upamćeni, to je definitivno prostor koji nude liftovi stambenih i poslovnih zgrada.

Ovakav način oglašavanja se već duže vreme uspešno primenjuje u celom svetu, a nedavno je dobre rezultate pokazao i kod nas. Odaberite da li želite da se na posteru nalazi samo Vaša reklama ili da ga delite sa drugim pravnim licima, kao i period i teritoriju na kojoj će se Vaš oglas isticati.

Recimo, ako planirate da privučete pažnju građana koji žive na teritoriji Čukarice, za Vas je idealan Okrug 7. Postavka, u minimalnom trajanju od dva meseca, biće istaknuta u 50 zgrada koje su locirane u ovoj beogradskoj opštini.

S obzirom da liftove koriste podjednako i stanari i posetioci, Vašu prodavnicu rasvete primetiće nekoliko hiljada ljudi. Tokom dolaska do željenog mesta unutar i van zgrade upotrebom lifta, korisnicima će svo vreme pred očima biti Vaš reklamni poster.

Oni će upamtiti Vaše ime i kontakt podatke da bi Vas kontaktirali u budućnosti. Širenjem mreže kupaca ubrzano će rasti Vaš profit, a sve to uz minimalno ulaganje u marketing. Vašu rezervaciju termina i okruga možete obaviti i online putem našeg sajta.

OD REČI KUPCA ZAVISI VAŠ USPEH

Svi imamo različite potrebe, a svakako se to odražava na odabir rasvete. Ukoliko kupcu ponudite artikle koji mu odgovaraju, date poneki stručan savet prilikom donošenja odluke o kupovini ili detaljno objasnite tok montaže, budite sigurni da će ta osoba ponovo doći u Vaš lokal.

Takođe, preporučiće Vas bliskim osobama, što će dodatno pomoći tokom privlačenja novih, potencijalnih mušterija.

Vaša roba mora biti kvalitetna, a cene realne. Istaknite akcije na poseban način, kao i novitete. Takođe, možete štampati i periodičan katalog sa slikama, opisom i cenama proizvoda, a primerke ostaviti na vidljivom mestu da bi ih posetioci primetili.

Posvetite maksimalnu pažnju svakom starom i novom kupcu, jer upravo to njima treba – posebno ako nisu sigurni šta tačno žele da odaberu za svoj stambeni ili poslovni prostor.

PRODAJA I PREZENTOVANJE RASVETE NA INTERNETU

Budite u koraku sa novim tehnologijama i zahtevima modernog tržišta. Kao svaki savremen prodavac, formirajte svoj online shop na zvaničnom web sajtu, koji će istovremeno predstaviti Vas kao prodavca i izdvojiti Vas iz gomile konkurenata.

Sajt treba da bude pre svega pregledan i čitljiv, jer Vaši posetioci moraju sa lakoćom pronaći artikle i informacije koje ih interesuju. Svoju robu sortirajte u kategorije.

Kataloge sa ponudom postavite za download u pdf formi. Sajt mora obavezno imati i Kontakt stranicu.

SEO OPTIMIZACIJOM DO DODATNIH POSETA NA SAJTU

SEO optimizacija je dodatan metod za privlačenje još većeg broja posetilaca na Vašem sajtu i stvaranje pozitivne slike o Vašoj prodavnici rasvete. Ukoliko se Vaša web adresa nađe na samom vrhu rezultata Google pretrage, to znači da ste pouzdan prodavac koji nudi kvalitetnu robu za svačiji ukus i različite potrebe.

Zbog toga, u sadržaj sajta unesite ključne reči kao što su ’’LED osvetljenje Beograd’’, ’’Povoljne cene rasvete’’ i ’’Prodaja rasvete za poslovni prostor’’.

FACEBOOK I INSTAGRAM – IDEALNA MESTA ZA PROMOCIJU

Formirajte Facebook stranicu ili Instagram profil koji će predstavljati Vašu prodavnicu rasvete na sasvim poseban i moderan način i koji će Vam pomoći da se predstavite mnogim budućim kupcima. Redovno objavljujte artikle sa cenama, predloge vezane za uklapanje rasvete u enterijer i eksterijer, ali i video materijal koji služi kao uputstvo za montažu.

Posebno istaknite robu koja je na akciji. Odogovorite na svako postavljeno pitanje i učestvujte u diskusijama koje će pokrenuti Vaši pratioci.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *