renoviranje-stana

Renoviranje stana prilika da živite Vaš prostor

Na mnoge stvari se u životu čeka. Na neke manje na neke baš predugo.

Dugo očekivano renoviranje stana je sigurno nešto što ne radite svaki dan a što može da unese neke druge tonove u vaš život.

Čovek je biće promena

U našim genima kao da postoje neki impulse koji nam nedaju da se ukoličimo, umonotonišemo. Da nam bude dosadno I da ne uradimo ništa zbog toga.

I onda promena. Promena enterijera, životnog prostora. Iz malog miliona razloga.

Složićete se da je i sama pomisao da ćete nešto promeniti u vašem stanu je uzbudljiva i motivišuća. To je korak koji donosi svežinu i novi dah u vaš životni prostor. Da biste ovu avanturu učinili što manje stresnom, ključno je da uradite dobre pripreme.

Teoretičari bi rekli strategijsko planiranje, ali to je zaista bitno jer improvizacija kod ovakvih poduhvata može da vas košta vremena i novca.  Pri tome jedan od ključnih dobrih poteza je da blagovremeno i pametno rešite problem u najavi a to su stvari u stanu.

Glavu gore, telefon u ruke i obezbedite slobodan teren za radove.  Privremeno skladištenje stvari je jedan od novijih servisa koji nude mnoge firme i koji je prečica za pravo renoviranje stana. Naravno, to je samo jedan korak.

Evo kako da izvršite renoviranje sa lakoćom, uz fokus na očuvanje i privremeno skladištenje vaših dragocenosti.

1. Posmatrajte svoj stan kao neispisanu tablu ili umetničko platno koje čeka sadržaj

Pre nego što započnete renoviranje, posmatrajte svoj prostor kao umetničko platno koje čeka da bude umiveno, osveženo i obojeno vašim duhom. Razmislite o promenama koje želite videti i stvorite plan koji će vam pomoći da ostvarite svoju viziju.

Kljulna reč: “Renoviranje stana je prilika da budete inspirativni i osvežite vaš životni prostor.

2. Sortirajte stvari i odlučite šta ćete zadržati, a šta samo privremeno skloniti

Pre nego što započnete radove na renoviranju, sortirajte svoje stvari. Ono što ne koristite svakodnevno može se privremeno skladištiti kako bi se oslobodio prostor za rad. Razmotrite mogućnosti skladištenja, kao što su zakup samostalne jedinice ili korišćenje usluga skladištenja koje nude specijalizovane kompanije.

Ključna reč je privremeno skladištenje koje je u stvari pravi ključ za bezbednost vaših stvari tokom renoviranja.

3. Izaberite kutije i kontejnere za skladištenje ali u dogovoru sa firmom koja to radi

Kada spakujete svoje stvari za privremeno skladištenje, birajte kutije i kontejnere koji će osigurati bezbednost i očuvanje vaše imovine. Ako niste predali agencija da sve uradi za vas, onda budite pažljivi, temeljni I obezbedite svaku kutiju sa odgovarajućom zaštitom kako biste sprečili eventualna oštećenja tokom transporta ili skladištenja.

Još jedan veoma koristan detalj! Obeležite pravilno svaku kutiju jer ćete prilikom raspakivanja stvari poželeti da to bude tako.

Ključna reč je pravilno pakovanje pre izmeštanja stvari iz stana. Ako ne znaš onda pitaj kako a firme koje se bave tim poslom znaju odgovore na vaša pitanja.

4. Osigurajte sigurno i pristupačno privremeno skladištenje

Izbor pravog mesta za privremeno skladištenje ključan je korak. Pronađite skladišni prostor koji je siguran, dobro osvetljen i pristupačan kako biste mogli lako pristupiti svojim stvarima kad god je to potrebno tokom renoviranja.

Ključna reč je izaberite firmu ili prostor za skladištenje koji vam je blizu ili do koga možete brzo doći. Ima toga pogotovo u Beogradu da birate.

5. Planirajte unapred kako biste izbegli neprijatna iznenadjenja

 

Kou me njemu više od jedne. Kaže se ponekad ili ono kad smo bili mlađi. Ključno za svaki veći posao je  imati dobro razrađen plan pre početka radova. To uključuje i plan za privremeno skladištenje. Osigurajte da znate tačno gde se svaka stvar nalazi kako biste ih lako pronašli kada dođe vreme za vraćanje u renovirani prostor. Nije lako ali isplati se.

Ključna reč je planiranje i zaista važi dobar plan je pola posla.

I da svedemo naša promišljanja

Renoviranje stana je zahtevan posao. Pored toga što ćete se potrošiti možete i uživati u tom poslu. Ako ste iole kreaitivni renoviranje stana može biti veoma uzbudljiv process. Uz pažljivo planiranje i sigurno privremeno skladištenje, možete uživati u obnavljanju svog doma bez nepotrebnih stresova. Od nas ono naše “Srećno sa renoviranjem!”.