Kako reklamirati auto školu

auto-skola-baner


Gotovo svako će morati da nauči kako da upravlja automobilom u nekom trenutku u svom životu.

Ukoliko posedujete svoju auto školu svakako razmišljate na koji način je najbolje da je izreklamirate i dobijete što više novih učenika.

Mnogo je načina na koje se oglašavaju auto škole, a pronalaženje najboljeg svakako zavisi od mesta gde je sedište vaše auto škole kao i konkurencije koju imate.

reklama-u-liftu

Reklama u liftu

Oglašavanje auto škole u LIFT OGLASIMA stambenih zgrada u Beogradu

okrug-40Za auto škole u Beogradu, ukoliko se odlučite za direktan marketing, a želite da izbegnete neprijatnosti podelom reklamnog materijala u poštanska sandučeta stanara stambenih zgrada, danas to možete da uraditi postavkom vašeg oglasa u liftovima stambenih zgrada.

Agencija Lift oglasi stoji vam na raspolaganju oko izrade idejnog rešenja vaše reklame, štampe, postavke i monitoringa.

Kao potvrda postavke mailom će vam biti dostavljen foto izeštaj sa terena, u kojem dobijate ogledni primerak panoa u kojem je i vaša reklama, spisak svih lokacija postavke, kao i uslikane sve liftove u kojima je izvršene postavka.

Na taj način imate potvrdu da će vašu reklamu iz dana u dan, puna dva meseca gledati stanari kojima je bila upućena vaša reklama.

Lift oglasi iz dana u dan postaju sve bolja opcija u prezentaciji firmi, budući da garantuju gledanost reklame što je osnovni preduslov da potencijalni klijenti odreaguju pozitivno.

Ako želite da brže dođete do potencijalnih klijenata, obezbedite više kandidata, naši stanari čekaju Vašu ponudu.

Na pravom ste mestu!

Kontaktirajte nas: 064 40 70 560 i 011 21 21 935

Pogledajte cenovnik oglašavanja u liftovima

 

izrada-sajta-baner

Izrada i optimizacija sajta

Reklamiranje putem web stranice sajta

Posedovanje web stranice za bilo koji posao danas je presudno. Sama web stranica može i ne mora generisati posao, ali ona pruža informativni izvor za potencijalne klijente. Ljudi često vole saznati više o proizvodu ili usluzi pre nego što odluče da nešto kupe ili iskoriste uslugu.

Google oglasi – Adwords u funkciji reklamiranja auto škole

Google oglasi – Adwords mogu biti vrlo delotvorni kod reklamiranja auto škole i pronalaženja novih polaznika. Koliko ćete potrošiti zavisi o količini konkurencije u vašoj blizini koji takođe koriste Adwords, plus gde želite da se vaš oglas rangira.

Vi plaćate svaki put kad korisnik klikne na vaš oglas. Iznos koji ste spremni platiti za klik određuje vašu poziciju na stranici.

Ukoliko ste na visokoj poziciji na prvoj stranici rezultat pretraživanja će biti više klikova i potencijalno više klijenata, ali će vas koštati više. Videćete malo koristi, ako vaš oglas završi na drugoj ili čak i nekoj daljoj stranici.

Ne morate biti na poziciji broj jedan na prvoj stranici, ali poželjno je da ste na prvoj stranici, idealno na prve tri pozicije.

Treba vremena i prakse, ali kad savladate taj način, on može biti temeljni alat u održavanju vašeg poslovnog prikazivanja.

facebook-oglasavanje

Facebook oglašavanje

Reklamiranje auto škole na Facebooku

Facebook oglašavanje može izgledati idealno, budući je facebook mesto gde potencijalni klijenti troše svoje online vreme. Ciljana publika je tinejdžer za polaganje u auto školi ili roditelj koji plaća za njih?

Facebook oglašavanje pruža tu mogućnost da usko segmentirate vašu ciljnu grupu, npr. osobe od 16 – 25 godina, jer one u najvećem delu predstavljaju vaše potencijalne kandidate.

Reklama u lokalnim novinama

Oglašavanje u lokalnim novinama zavisi o cirkulaciji i čitanosti. Potrebno je odabrati novine koje su čitane i primerene za postavku vašeg oglasa koji treba biti pročitan. Od vas zavisi u kojim novinama ćete promovisati svoju auto školu, da li u jednim ili više njih, zavisno o sredstvima koja ulažete u marketing.

podela-flajera

Podela flajera

m do novih polaznika za vašu auto školu

Podela flajera za lokalnu auto školu ima stvarnu vrednost ako možete to da uradite sami.

Plaćanje da neko drugi obavi taj posao može biti skupo u smislu materijala i troškova podele.

Ako imate slobodnog vremena  i možete sami izvršiti podelu, sa malo rada, taj način može biti delotvoran.

Pitajte u lokalnim radnjama da li možete ostaviti flajera kod njih, kako bi oni koji ulaze u radnju mogli da uzmu flajer ostavljen tu za njih.

Dodatni načini za reklamiranje auto škole

Sadržajni marketing je izuzetno moćan alat za izgradnju vašeg autoriteta i prisutnosti online, posebno kada je u pitanju promocija auto škole. Stvaranjem korisnog i informaciono bogatog sadržaja, ne samo da pružate vrednost svojim potencijalnim polaznicima, već i gradite poverenje koje je ključno za dugoročne odnose.

Blogovi su odličan način da privučete klijente

Razvijanje bloga kao dela vaše web stranice može biti odličan način da privučete i zadržite pažnju budućih klijenata. Pisanje detaljnih blog postova koji nude praktične savete za vožnju, detaljne vodiče za prolazak kroz ispitne procese, i osvrti na najčešće greške koje polaznici prave tokom učenja vožnje, mogu značajno pomoći onima koji tek započinju svoj put ka sticanju vozačke dozvole. Osim toga, redovno ažuriranje bloga novim i relevantnim sadržajem ne samo da pomaže u privlačenju novih posetilaca već i podstiče povratak starih, čime se gradi zajednica oko vaše auto škole.

Video Tutorijali

U današnje vreme, video sadržaj ima ogroman uticaj na korisnike interneta. Kreiranjem video tutorijala kojima se demonstrira pravilna vožnja, saveti za sigurnu vožnju, i tehnike za uspešno polaganje testova, pružate edukativan sadržaj koji je lako svarljiv i visoko angažovan. Video tutorijali mogu poslužiti kao odličan dodatak blog postovima, nudeći vizuelno učenje koje mnogi polaznici mogu smatrati korisnijim u odnosu na tradicionalno čitanje tekstova.

Infografici i Vodiči

Infografici su vizuelno privlačni i često mogu efikasno sažeti složene informacije u lako razumljive formate. Kreiranjem infografika koji pokrivaju različite aspekte učenja vožnje, od sažetka pravila saobraćaja do koraka koje treba preduzeti za prijavljivanje ispitnog testa, možete pomoći učenicima da na brz i efikasan način savladaju materiju. Takođe, vodiči u PDF formatu koji se mogu preuzeti sa vaše web stranice, mogu poslužiti kao dodatni resursi za učenje i pripremu.

Webinari i Onlajn Radionice

Organizovanjem vebinara i onlajn radionica, imate priliku da direktno komunicirate sa svojim potencijalnim klijentima. Ovi događaji mogu obuhvatiti širok spektar tema, od uputstava za početnike do naprednih tehnika vožnje. Osim pružanja korisnih informacija, ovi događaji vam takođe omogućavaju da demonstrirate ekspertizu i osobni pristup, što može dodatno podstaknuti potencijalne polaznike da odaberu baš vašu auto školu.

Implementacijom strategije sadržajnog marketinga koja uključuje blogove, video tutorijale, infografike, kao i vebinare i onlajn radionice, ne samo da komunicirate svoju stručnost i pouzdanost, već i stvarate platformu na kojoj možete graditi zajednicu i otvoriti dijalog sa budućim učenicima. Ovakav pristup je ključan za izgradnju dugoročnih i uspešnih odnosa sa vašim polaznicima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *