Kako da vaše dvorište bude kao iz oglasa za izdavanje?

Dvorište je prostor koji može postati pravi raj ukoliko se pravilno uredi i dekoriše. Preurediti ga, i kasnije održavati, nije nimalo lak zadatak, pogotovu ako je ono velikih dimenzija, te zahteva dosta finansijskih ulaganja kako bi ono izgledalo autentično i primamljivo za izdavanje.

Ako želite da vaše dvorište izgleda poput onih sa reklama, spremno za izdavanje ili samo za uživanje sa porodicom i prijateljima, evo nekoliko saveta u nastavku teksa koji će vam pomoći da postignete taj cilj.

Izaberite moderne ograde koje odgovaraju stilu dvorišta

Ograde su jedan od ključnih elemenata dvorišta koji pružaju privatnost i sigurnost, ali takođe mogu biti i dekorativni element. Kada birate ogradu, razmislite o stilu svog dvorišta i izaberite modernu ogradu koja će se uklopiti sa ostatkom eksterijera.

Ukoliko niste sigurni oko pravog odabira ograde, kontaktirajte firmu Ploting koja će vam pomoći da prilikom donošenja odluke, pored zadovoljavanja estetskih kriterijuma, ona bude usklađena i sa:

  • vašim budžetom
  • strukturom i mogućnosti terena
  • tipom ograde i njenom funkcionalnosti
  • celokupnim dizajnom vašeg doma, vikendice ili letnjikovca

Aluminijumske ograde su popularan izbor jer su moderne, izdržljive i zahtevaju minimalno održavanje. Takođe, možete razmisliti o kombinovanju ograde sa zelenilom, poput žive ograde, kako biste postigli prirodan i sofisticiran izgled.

Uredite vrt za savršene fotografije

Ako želite da vaše dvorište izgleda kao sa reklama, važno je da uredite vrt na način koji će izgledati prelepo na fotografijama. To će budućim klijentima biti samo plus prilikom rezervacije baš vašeg dvorišta  jer će moći da naprave dobre fotogafije, prepune svoju galeriju slika u telefonu, a one najlepše okače na svoje profile.

Razmislite o bojama i teksturama cveća i biljaka koje ćete saditi. Kombinovanje različitih vrsta može stvoriti zanimljive kontraste i dodati dubinu vašem vrtu.

Odaberite biljke koje cvetaju različitim bojama kako biste postigli raznovrsnost i kontrast u bašti. Na primer, kombinujte crvene i plave cvetnice sa žutim i narandžastim cvetovima.

Kombinujte biljke različitih visina kako biste stvorili slojeviti i puniji izgled bašte. Visoke biljke kao drveće ili grmlje mogu se kombinovati sa nižim trajnicama ili čak penjačicama.

Takođe, ne zaboravite na održavanje i redovno zalivanje biljaka kako bi bile uvek sveže i zdrave.

vino-u-dvoristu

Izaberite nameštaj za dvorište koji će impresionirati goste

Kada birate nameštaj za dvorište, razmislite o tome kako želite da koristite prostor. Da li želite da imate prostor za opuštanje i uživanje u suncu ili želite da organizujete večere i zabave na otvorenom?

Izaberite nameštaj koji je udoban, ali istovremeno i estetski privlačan. Moderan nameštaj od ratana ili aluminijuma može biti odličan izbor jer je izdržljiv i otporan na vremenske uslove.

Takođe, dodajte jastuke i dekorativne detalje koji će uneti boju i stil u vaše dvorište.

Dodajte osvetljenje za romantične večeri

Osvetljenje je važan element koji može transformisati vaše dvorište u romantičnu oazu. Razmislite o postavljanju solarnih svetiljki duž staza i terasa kako biste stvorili prijatnu atmosferu u večernjim satima.

Male, dekorativne lampe mogu se postaviti duž stubova ukoliko vaše dvorište ima deo sa nastrešnicom, oko žbunja, pa i duž same ograde. One će tokom letnjih noći upotpuniti atmosferu i dati joj poseban pečat.

Pored lampiona, možete dodati i sveće za dodatnu toplinu i romantiku.

Sa ili bez bazena?

Da li želite da vaša mala oaza ima bazen kao osveženje tokom vrele letnje sezone?

Ugradnja bazena u dvorište je ozbiljan i pažljivo planiran projekat koji obuhvata nekoliko osnovnih koraka.

Prvo, potrebno je pažljivo planirati lokaciju bazena, uzimajući u obzir faktore kao što su sunčeva svetlost, privatnost i udaljenost od zatvorenog objekta. Nakon toga, treba odabrati vrstu bazena koja najbolje odgovara potrebama i budžetu, uz obaveznu proveru lokalnih građevinskih propisa i dozvola.

Dizajn bazena uključuje razmišljanje o dimenzijama, obliku, dubini i dodacima kao što su stepenice i fontane. Onda sledi priprema terena, građevinski radovi koji uključuju instalaciju sistema za vodu i obloge, kao i postavljanje sistema za filtriranje i tretman vode.

Na kraju, važno je urediti okolni prostor oko bazena i naučiti kako redovno održavati bazen, uključujući testiranje i tretman vode. Važno je napomenuti da se treba pridržavati lokalnih regulativa i, po potrebi, konsultovati stručnjake ili licencirane izvođače kako biste osigurali uspešnu instalaciju bazena.

Dodajte detalje koji će oživeti prostor

Mali detalji mogu napraviti veliku razliku u izgledu dvorišta. Razmislite o postavljanju ukrasnih jastučića, tepiha ili baštenskih figura koje će dodati šarm i ličnost vašem prostoru.

Tu su i dekorativni bicikli, pogotovu ako imate neki stari i neupotrebljiv. Eto prilike za jedan DIY projekat!

Prefarbajte vaš bicikl u belu boju ili neku pastelnu. Možete dodati korpicu i napuniti je cvećem ili nekim sitnim slatkišima. I oko vaše ukrasne bicikle možete zakačiti pomenute ukrasne lampice.

Takođe, možete dodati viseće korpice sa cvećem ili biljkama kako biste stvorili vertikalnu dimenziju i dodali boju.

Ukratko, ukoliko želite da vaše dvorište izgleda kao sa reklame, važno je da pažljivo birate elemente za njegovo opremanje kao što su ograde, vrt, nameštaj, osvetljenje i detalji.

Uz malo truda i kreativnosti, možete stvoriti prostor koji će impresionirati goste ili zakupce i pružiti uživanje tokom cele sezone.