momak-devojka-pozdrav

Iskustvo klijenata kao najbolja reklama za firme koje organizuju selidbe

Koliko god dobar slogan imali za vaš proizvod ili uslugu, iskustvo korisnika najbolji je pokazatelj rada bilo koje firme. Tržište nikada nije bilo veće i iskustva potrošača nikada nisu bila zastupljenija u važnosti prodaje.

Dobra reklama, pravo mesto za bilbord i udarni termin na radiju ili televiziji svakako su odličan način da pospešite vaše poslovanje. Međutim, dugoročni rezultati postižu se i zadovoljstvom koje usluga koju nudite izaziva kod korisnika.

Kako bi vaša agencija za selidbe imala što bolji odziv i kako bi klijenti koji posluju sa vama bili u potpunosti zadovoljni, potrebno je da ih na što precizniji način upoznate sa svim uslugama koje nudite. Ako ste vlasnik firme za selidbe, pročitajte predloge koji će upotpuniti vašu marketinšku strategiju i učiniti da steknete apsolutno poverenje kod klijenata.

Precizno odredite vaše usluge

Definisane usluge su definitivno ono što agencije koje rade selidbe moraju da imaju. Tačan opis na sajtu pružiće potencijalnim korisnicima uvid u sve ono što nudite. Ovaj segment treba da objasni kako funkcioniše vaš tim, kakav prevoz nudite kada je u pitanju transport stvari, da li agencija radi i plan selidbe, pakovanje i raspakivanje, demontažu i montažu nameštaja… Agencije često nude transport specifičnih i vangabaritnih stvari, kao što su na primer klaviri, pa nije loše da postoji i opis ovakvog tipa usluge.

Praktični segmenti nisu jedino što treba da bude deo predstavljanja. Kako se do klijenata najbolje dolazi kroz emocije, potrebno je da vaša firma bude bliska potrošačima i da neguje vrednosti koje će biti bliske i zajedničke potencijalnim kupcima vaših usluga. Kroz zajedničke vrednosti stvoriće se poverenje klijenata prema agenciji što će zagarantovati uspešnu saradnju.

podignut-palac

Budite otvoreni prema potrebama klijenata

Ukoliko niste aktivni na društvenim mrežama, možda je pravo vreme da počnete da razmišljate u tom pravcu. Interakcija sa potrošačima ovde je najaktivnija. Važno je da plasirate sadržaj koji je zanimljiv i koji će privući preglede, a moguće je i da imate plaćenu reklamu. Neće biti manjka posla za kreativni tim vaše agencije za selidbe. Svaka usluga može imati posebnu objavu, a sadržaj možete plasirati tako što će imati edukativni ili zabavni karakter, u zavisnosti od toga kakav identitet želite da izgradite.  Na društvenim mrežama reakcija će vam dati uvid u mišljenje vaše ciljne grupe, a mogućnost da ostvarite saradnju sa influenserima ili organizovanje nagradne igre u kojoj ćete deliti simbolične poklone proširiće krug vaših potencijalnih klijenata.

Anketa ili postavljanje pitanja na društvenim mrežama gde ćete ispitivati šta je to najpotrebnije kada je organizacija selidbi u pitanju pomoći će vam da unapredite vaše usluge i prilagodite ih klijentima. Veliki gradovi imaju i veliki broj potencijalnih potrošača pa selidbe za grad Beograd  ili Novi Sad, mogu biti primer kako u velikim gradovima cirkuliše ceo krug marketing kampanje, od samog imena i usluge firmi za transport i selidbe pa sve do iskustva klijenata koje imaju sa firmama koje se bave ovom delatnošću.

Ne zaboravite na vidljive reklame

Iskustvo klijenata i njihova preporuka prijateljima, najsigurnija su reklama jer garantuje lojalnost i uliva poverenje. Međutim, ne treba zaboraviti na oglašavanje koje pripada uobičajenoj marketinškoj strategiji.

S obzirom da agencije za selidbe koriste kamione i kombije, njih obavezno treba iskoristiti kao pokretni bilbord. Takođe, natpis i reklama bi trebalo da imaju slogan koji će biti upečatljiv i nešto što će primetiti svako. Ukoliko se odlučite da reklama bude na pravom bilbordu, neka lokacija bude ta,p gde je dosta zgrada, ili gde se grade stambeni kompleksi, kao i centralni i najprometniji delovi grada gde će što veći broj ljudi imati priliku da vide vaš oglas.

Simbolični poklon kao deo usluge

Danas se firme sve više trude da na pravi način ugoste svoje klijente bez obzira na proizvode i usluge koje nude. Tako, u salonu lepote, na primer, popićete i kafu i osećaćete se kao kod svoje kuće. Agencije za selidbe mogu da vam pruže da se osećate takođe posebno, a poklon iznenađenja uvek je nešto što izmami osmeh na licu.

Ovo vas može značajno izdvojiti od konkurencije i dati posebnu karakteristiku vašem poslovanju. Neka u vašoj ponudi bude poklon kutija koja će iznenaditi vaše klijente kao ekstra pakovanje u njihovoj selidbi. Sadržaj kutije osmislite sami, ali neka to bude mali znak pažnje kojim ćete osvojiti svakog. Pokloni mogu biti i promocije ili besplatan prevoz za određene stvari, popust ako korisnik preporuči vašu uslugu drugima  i slično.

tablet-analitika

Ključni indikatori poslovanja

Takozvani KPI predstavljaju pokazatelje koji se koriste u poslovanju kako bi pratili učinke koji se ostvaruju u nekoj organizaciji. Istraživanja su pokazala da devedeset posto firmi koje imaju ključne indikatore performansi i koje na osnovu njihovog definisanja i praćenja razvijaju reklamne strategije imaju više uspeha. Ovi indikatori su važni za razumevanje povezanosti rezultata i aktivnosti i mogu vam pokazati šta je ono što u praksi čini vaše proizvode ili usluge uspešnim. Pratite kretanje vaših aktivnosti i rezultate koji proizilaze iz njih i tako ćete stvarati nove i uspešne saradnje učeći od onih prethodnih.

Dobra reklama, nova kampanja, ispitani rezultati – čine dinamiku marketinga agencija za selidbe. Koliko su važne reklame, toliko je važan i kontakt sa klijentom i njegovo iskustvo. Upravo zato je značajno da definišete šta je to klijentima potrebno i kako agencije odgovaraju na njihove potrebe.