moderne fotelje za dnevnu sobu

Detalji koji će Vašu dnevnu sobu podići na viši nivo

Uređenje životnog prostora je kompleksan i dugotrajan posao koji zahteva mnogo planiranja i istraživanja. Dok se neki odlučuju za kupovinu tipskog nameštaja, drugi žele da svakom detalju posvete punu pažnju i da ih sve lepo uklope.  I jedno i drugo je sasvim u redu, jer nemaju baš svi mesece pre useljenja u kuću ili stan da biraju nameštaj, sve dok se potrudite da prostoru date neki svoj lični pečat. Mi imamo nekoliko saveta kako da učinite da Vaša dnevna soba i bez dizajnera enterijera izgleda ekskluzivno.

Birajte kvalitetan nameštaj

Ono na čemu ne treba štedeti kada je uređenje dnevne sobe u pitanju je kvalitet nameštaja. Već se na prvi pogled može zaključiti da li Vam je ugaona garnitura zaista kvalitetna i da li je to komad nameštaja koji će trajati godinama. Dovoljno je samo da se pogleda kakvo je meblo ili da se sednje na nju. Ista situacija je i sa policama ili komodama koje moraju da budu čvrste i stabilne, napravljene od kvalitetnih materijala.

Zbog toga za svoj životni prostor savetujemo da odaberete ekskluzivan i kvalitetan nameštaj. Ono što bismo Vam savetovali jeste da, osim što treba da izaberete kvalitetan nameštaj, da se potrudite da svi komadi budu u istom stilu. Dakle, ne možete da kombinujete moderni minimalistički stil sa rustičnim „kao bakinim“ foteljama. Odlučite se za jedan stil, određenu kombinaciju boja i materijala i toga se držite.

Moderne fotelje za dnevnu sobu su pun pogodak

Iako je kod nas ustaljen običaj da se kupuju velike ugaone garniture ili nekoliko dvoseda i troseda, moderne fotelje za dnevnu sobu mogu biti pun pogodak za sve koji žele da odstupe od uobičajenog. One se lako uklapaju u svaki kutak i ambijent kao i uz ostale komade nameštaja.

Na primer, ukoliko želite da odstupite od standarda, umesto velike ugaone garniture možete da odaberete neki lep dizajnerski kauč i neke moderne fotelje za dnevnu sobu. Na taj način ćete i dalje imati dovoljno prostora za sedenje, ali neće Vam jedan komad nameštaja dominirati prostorom.

Kada kažemo „moderne fotelje za dnevnu sobu“ sigurno ne mislimo samo na jedan stil. U prodavnicama nameštaja ćete naći izuzetno udobne i lepe fotelje u svim stilovima. Od retro naslonjača, koje su sada ponovo popularne, preko minimalističkih ili onih u industrijskom stilu, pa sve do futurističkih fotelja koje će svakako privući pogled gde god da ih smestite.

Moderne fotelje za dnevnu sobu možete i da iskoristite kako biste, ukoliko imate neiskorišćen kutak, napravili svoj prostor za čitanje ili intimni deo za ispijanje popodnevne kafe. Uz fotelju možete da dodate i neki tabure na koji ćete podići noge nakon napornog dana, a na naslonjaču neka Vam obavezno bude neko lagano ćebe koje ćete jednostavno prebaciti preko sebe ako Vam je potrebno. Tu obavezno postavite i lampu i neki lep stočić za potpun ugođaj.

Uložite u kvalitetne tkanine

Retko šta odiše luksuzom više od zavesa od poda do plafona. Potrudite se da za svoju dnevnu sobu odaberete neke lepe prozirne zavese i drapere koje ćete uskladiti sa tepisima ili jastučićima. Ukoliko imate veće prozore i balkonska vrata nikako nemojte da kupujete gotove zavese u prodavnicama, već naručite da Vam ih sašiju po meri. Jeste da je za nijansu skuplje, ali će Vam ovakve zavese trajati godinama, a soba će izgledati mnogo lepše.

Drvene obloge za zidove

Ono što je u poslednje vreme trend kod nas su drvene obloge za zidove. Ovi neobični ukrasi se postavljaju uglavnom na zid na koji se kači televizor i gde su ostali uređaji za zabavu. Nisu skupi za pravljenje i montažu, a izuzetno su efektni, pogotovo ako se iskombinuju sa led osvetljenjem. Osim što će uz njih soba izgledati luksuznije, u trenucima kada želite da se uveče opustite mogu da Vam budu jedini izvor svetla.

Odaberite dobar luster

Pored svih ovih detalja prilikom uređenja dnevne sobe treba da posvetite posebnu pažnju osvetljenju. Naš predlog je da za centralni izvor svetla odaberete neki efektan luster, naravno, u skladu sa dimenzijama sobe. Ovaj luster se mora stilski uklapati uz ostatak nameštaja. Osim toga, za dodatno osvetljenje možete uložiti u zidne i podne lampe ili u šinsko osveljenje, ali luster će biti tu za privlačenje pažnje. Naš predlog je da, pre nego što obavite kupovinu, obiđete nekoliko prodavnica rasvete kako biste pronašli onaj koji Vam najviše odgovara.

Dakle, kada uklopite moderne fotelje za dnevnu sobu sa nekim kvalitetnim kaučem, uz to dodate kvalitetne zavese i neki efektan luster koji je u istom stilu sa nameštajem, sigurno ćete stvoriti jedan prijatan prostor za boravak kojim će svi biti oduševljeni.