Kako reklamirati banjski turizam u Srbiji?

kako reklamirati banjski turizam

Veliki potencijal domaćeg turizma leži upravo u našim banjama. Lekovito dejstvo njihovih voda i druge pogodnosti koje pružaju naše banje privlače mnoge turiste da dođu da ih posete, ali njihova popularnost kao destinacije za odmor i lečenje mogla bi biti i mnogo veća.

U želji da vas podstaknemo na razmišljanje o promovisanju banjskog turizma za vas izdvojili nekoliko ideja koje bi mogle učiniti da se interesovanje potencijalnih posetilaca razbukta, a samim tim i vaš profit uveća.

#1 Potreban vam je kvalitetan i informativan web sajt

Ukoliko su vaši smeštajni kapaciteti poluprazni u piku sezone ili su skoro puni, ali se vi ne zadovoljavate trenutnim uspehom, i želite da privučete još ljudi, jedna od primarnih stvari koju treba da uradite jeste da napravite web sajt usmeren ka popularizovanju vaše turističke ponude.

Na primer, ako nameravate da reklamirate svoj ugostiteljski objekat na destinaciji kakva je Sokobanja smeštaj je prvo što će potražiti svaki turista ukoliko ste ga zanimljivim i korisnim sadržajima na svom sajtu zaintrigirali da što pre dođe u Sokobanju.

Poželjno je da sajt sadrži kategoriju blog u kojima ćete pisati o svemu što što se može obići, specijalitetima koji se mogu probati, dostupnim terapijskim metodama i slično. Takođe je poželjno da imate opciju online bookinga, kao i kontakt stranicu, putem koje će vas kontaktirati svi zainteresovani.

Ne zaboravite na mogućnost SEO optimizacije

Lepo dizajniran i korisnim informacijama pun sajt definitivno može biti vaša velika prednost, ali odlučujući faktor je mesto vašeg sajta u rezultatima internet pretrage. 

Najveći broj ljudi zadržava se na prvoj strani rezultata pretrage, a u okviru tog broja najveći je procenat onih koji kliknu na svega nekoliko prvih pojedinačnih rezultata, jer na tim sajtovima uglavnom traže potrebnu informaciju, uslugu ili proizvod.

SEO ekspert može vam pomoći da kroz određeni vremenski period dospete u sam vrh rezultata pretrage, što će dovesti do povećanog broja poseta vašeg sajta, a samim tim i do porasta bukiranih termina u vašem ugostiteljskom objektu.

#2 Društvene mreže mogu biti vaš saveznik

Popularnost društvenih mreža raste iz dana u dan, iako se čini da je već odavno dostigla svoje pune kapacitete. Zašto je ne biste iskoristili da promovišete destinaciju kojom želite da privučete turiste, a ujedno i svoje smeštajne kapacitete?

To ćete postići redovnim objavama i storijima posvećenim zanimljivostima vašeg kraja koje bi mogle interesovati ljude sa strane, kao i povremenim organizovanjem giveawaya u vidu vikenda za dvoje u vašem smeštaju, koji će dodatno podstaći ljude da vas prate i saznaju zbog čega ipak treba da dođu, čak iako nisu pobedili u nagradnoj igri.

#3 Radio oglašavanje – za vas će čuti svi vozači i njihovi saputnici

Ovaj vid oglašavanja može biti i te kako učinkovit, posebno ukoliko se potrudite da osmislite zanimljiv slogan, pesmu ili dijalog, koji će privući pažnju slušalaštva i podstaći ih da nakon vožnje istraže šta to zanimljivo ima u vašoj ponudi.

#4 Zadovoljni turisti puni dobrih utisaka su vaša besplatna reklama

Pre nego što je marketing postao ovako razgranata i razvijena ljudska delatnost kakva je danas, reč zadovoljnog klijenta, kupca ili bilo kog drugog saradnika bila je glavni dokaz kvaliteta nečijeg poslovanja.

Vremena se jesu promenila, ali reč osobe koja je proživela iskustvo koje i nas zanima definitivno može preokrenuti naše želje, u bilo kom smeru. Zato ne treba potcenjivati utiske postojećih turista, jer će svaki zadovoljan gost verovatno poželeti da se vrati, ali i da vas preporuči drugima.

Za koji god vid reklamiranja da se odlučite, imajte na umu sledeće – neophodno je da prođe određno vreme kako biste osetili pozitivne rezultate, a ukoliko vam se žuri, udružite više oblika reklamiranja, i nema sumnje da će željeni rezultati stići pre!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *