Flajeri

flajeri


Flajeri – letci su oblik oglašavanja namenjeni za široku distribuciju na javnom mestu ili putem pošte.

Flajeri se mogu koristiti od strane pojedinaca, preduzeća ili organizacije. Flajeri se koriste kao reklama za najavu događaja, muzički koncert, noćni klub, festival ili skup.

Mogu se takođe koristiti za promovisanje proizvoda ili uslužnih delatnosti, kao što je restoran, brza hrana, poliklinika… itd….

Flajeri su jeftini za izradu, a njihova široka upotreba intenzivirana je širenjem i dostupnošću štamparskih mašina.

Flajeri nisu nov medij i njihova efikasnost je drastično opala. Danas, postoji veliki broj pravnih ograničenja i zakona koji zabranjuju ili ograničavaju upotrebu flajera. Npr. veliki broj zgrada ima istaknutu zabranu unošenja reklamnog materijala, pa je oglašivačima onemogućeno promovisanje putem ovog media.

lift-reklama


Kao fantastična alternativa flajerima pojavila se opcija oglašavanja u liftovima stambenih zgrada.

Flajeri Beograd

U Beogradu postoji veliki broj firmi koji se bavi štampom i distribucijom flajera. Ali obzirom na sve veća pravna ograničenja i same efekte oglašavanje, flajeri u Beogradu se sve manje distribuiraju.

Dimenzije flajera

Kao razglednica, letak ili mali plakat, dimenzije flajera su oblik jeftinog masovnog marketinga i izrađuju su u mnogo različitih formata. Neki najčešći primeri su :

 • A4 (210*297 mm)
 • A5 (148*210 mm)
 • A6 (105*148 mm)

Izrada flajera / kako napraviti flajer

Ako želite profesionalan i dopadljiv izgled, najbolje je da izradu flajera prepustite nekoj osobi sa iskustvom u dizajnu i produkciji istih. Na taj način dobićete fantastičan gotov proizvod. Sa druge strane, ako želite sami da se igrate i eksperimentišete, postoji veliki broj besplatnih programa za izradu flajera – dovoljno je da u Google ukucate free flyer design.

Izrada flajera Beograd 

Mnogo firmi bavi se bavi izradom flajera u Beogradu. Za grafičku pripremu idejnog rešenja pogledajte stranu grafički dizajn ili nam se obratite putem kontakt strane.

Stampa flajera

U zavisnosti od tiraža, stampa flajera se radi na digitalnoj, odnosno ofset stampi. Za manje tiraže uglavnom se u štampi koriste digitalni printeri, a za veće obime ofset štampa.

Stampa flajera Beograd 

Marketing agencija Lift oglasi iz Beograda svim klijentima može ponuditi brzu i kvalitetnu stampu flajera na digitalnom printeru, a za sve informacije možete nas kontaktirati putem kontakt strane.

Zbog sve manje efikasnosti oglašavanja putem flajera, kao odličnu alternativu, pozivamo vas da probate oglašavanje u liftovima stambenih zgrada.

Cene flajera

Cene flajera variraju od tiraža štampe, dimenzije, upotrebnog papira, dodatnih dorada (sečenje, plastifikacija, bigovanje i sl….).

Flajer za dinar

Ako razmišljate o što jeftinijoj izradi, nekoliko firmi ima opciju veoma dostupnih cena flajera za dinar. Ovo je svakako veoma povoljna opcija, a firme koje nude flajer za dinar možete pogledati na http://www.flajer.rs/ i  http://www.svs.rs/flajer-dinar.html.

Deljenje flajera / podela flajera / deljenje letaka / podela letaka

Deljenje flajera i letaka obično podrazumeva ubacivanje istih u poštanske sandučiće, uručivanjem na ulici, kačenjem na automobile, ostavljanjem na oglasnim tablama i dr…

Ako razmišljate o direktnom marketingu ne razmišljajte o jednokratnoj podeli Vašeg reklamnog materijala. Zahvaljujući potpisanim Ugovorima sa predsednicima skupština stanara Vašoj ponudi je obezbeđeno mesto na kojem će stalno biti dostupna, bez bojazni da bude odbačena i završi kao neželjena pošta.

OGLAŠAVANJE U LIFTOVIMA je veoma efikasan oblik direktnog marketinga.

Deljenje flajera Beograd / deljenje letaka Beograd 

Deljenje flajera u Beogradu najbolje je prepustiti nekoj od agencija koje su specijalizovale za te aktivnosti. To je najsigurnij načain da će vaš reklamni materijal završiti na dogovorenim adresama, vodeći računa o pravnim zabranama i poštovanju zakona o oglašavanju. Neke od firmi za distribuciju reklamnog materijala:

 1. Prorek
 2. Mega Flyer
 3. City flyer

Deljenje flajera kao posao

Veliki broj firmi koji se bavi štampom i distribucijom reklamnog materijala je u stalnoj potrazi za novim zaposlenima. Deljenje flajera kao posao može biti izuzetno zahtevno i neretko praćeno negativnim iskustvima na terenu.

 

MARKETING AGENCIJA LIFT OGLASI

Ako razmišljate o direktnom marketingu, najbolji način za promovisanje vašeg proizvoda ili usluge je oglašavanje u liftovima stambenih zgrada.

deljenje-flajera-lift-reklama


Neke od prednosti saradnje sa Agencijom za marketing Lift oglasi i oglašavanja u liftovima:

 1. Sa svim zgradama u našem sistemu imamo definisane ugovore o poslovnoj saradnji (na taj način vaša reklama ima svoje mesto na panou i ne može završiti u kanti kao neželjena pošta)
 2. Sarađujemo isključivo sa zgradama sa uređenim sistemom (zgrade sa formiranim skupštinama i predsednicima skupština stanara)
 3. Više od 85% zgrada iz naše ponude ima uveden video nadzor (stanari naših zgrada brinu o sigurnosti svog životnog prostora)
 4. okrug-40Više od 90% zgrada ima istaknutu zabranu unošenja reklamnog materijala (ne postoji mogućnost oglašavanja putem flajera, jedino mi imamo tu ekskluzivnost)
 5. Naši reklamni panoi postaljeni su odmah do kontrolne table u više od 95% slučajeva (na taj način vašu reklamu je nemoguće prevideti niti ignorisati)
 6. Inovativni pristup (za razliku od konvencionalnog oglašavanja gledaoci ne mogu da promene kanal ili okrenu stranu)
 7. Zarobljenost publike (tokom vožnje liftom imate potpunu pažnju putnika, bez ikakvog ometanja. Kao rezultat toga poruka ostaje zapamćena mnogo duži period vremena)
 8. Mogućnost ciljanog tržišta (možete da suzite fokus na određeni deo grada, kao i određenu populaciju stanovništva)
 9. Veliki izbor dimenzija reklame (na taj način trošite manje novca na oglašavanje i sami regulišete vaš budžet za oglašavanje)
 10. Kompletna usluga (od izrade idejnog rešenja vaše reklame, štampe reklamnog materijala, postavke reklamnog materijala…)

POGLEDAJTE CENOVNIK OGLAŠAVANJA U LIFTOVIMA

LIFT OGLASI “garancija gledanosti”

 

 

2 replies
 1. Milos
  Milos says:

  Štampa i podela flajera je najjeftiniji način reklamiranja. Kako mnogi više ne dozvoljavaju unošenje flajera, ja svoje flajere ostavljam na kolima. U najvećem delu se ne bace momentalno, a mnogo je jednostavnije za podelu – ne moram da ulazim u zgrade i molim stanare da me puste… ;) Prilikom svake podele ture flajera, imam nekoliko neprijatnih poziva, ali ništa što me previše remeti. :) Meni su flajeri doneli mnogo posla i ne odričem ih se tako lako.

  Reply
  • admin
   admin says:

   Pozdrav Miloše, štampa i podela flajera je svakako nešto što se i dalje praktikuje, ali njihova efikasnost neosporno opada – da ne kažem da je svedena na minimum.

   Ako već svoje poslovanje vezujete za lokalno oglašavanje, ja bih Vam toplo preporučio da probate oglašavanje u liftovima. Lift reklama predstavlja kulturno oglašavanje u stambenim zgradama. Moglo bi se reći da je lift reklama vrsta flajera koji ne završava u smeću, već ima svoju plaćenu poziciju i svakodnavno je dostupna svim stanarima zgrade u kojoj se nalazi.

   Pozdrav.

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *