Profesionalna izrada sajta

profesionalna-izrada-sajta

PROFESIONALNA IZRADA SAJTA


Profesionalna izrada sajta podrazumeva na samo vizuelni, već i tehnički aspekt web sajta.

Web sajt danas predstavlja prvi susret firme i potrošača na internet nebu. Vodeći se činjenicom da vam se nikada neće pružiti druga šansa za prvi utisak, shvatate zašto je bitno da prvi utisak potrošača sa vašim sajtom bude nezaboravan. P

rofesionalno izrađen web sajt ne samo da će dovesti potencionalnog klijenta na vašu internet prezentaciju, on će ga tu i zadržati.

Zadržavanje bi trebalo da bude taman toliko dok potrošač ne načini pravi korak – pozivanje broja, zapisivanje adrese, obavljanje kupovine direktno na vašem sajtu…

Vizuelni izgled sajta

Vizuelni izgled sajta je svakako nešto što predstavlja osnov za kreiranje povezanosti i poverenja kod potencijalnih klijenata. Ako vam se neko ne prvi pogled ne dopadne, manje su mogućnosti da ćete sa njim nastaviti komunikaciju – slična stvar je i sa susretom potrošača sa web sajtom.

Npr. tražite mesto za letovanje, kliknete na sajt iz vaše pretrage i tamo zatičete suvoparan tekst, bez ijedne slike, bez cena, neusklađene boje, sitan font ispisa… itd – najverovatnije se nećete tu dugo zadržavati, nastavićete putovanje do sledećeg sajta.

Kliknete na vaš sledeći izbor, a tamo zatičete izuzetnu fotografiju prelepe plaže, boje na sajtu su vesele i lepo usklađene, tekst je primamljiv, cene su na klik od vas, prosto vas tera da klikćete dalje…

Šta odvaja dobar sajt od odličnog

Došli ste na jedinstven i prelep sajt, klikćete na sve dostupne informacije jer želite da saznate više, prosto vam je sve kao nametnuto… i šta se dešava na kraju?

Kraj je ona stvar koja odvaja dobar sajt od odličnog, ali kakav kraj – DA LI STE PRODALI ILI NISTE!? To je pitanje koje odvaja dobar i odličan sajt. Odlični sajtovi su kreirani tako da vode potencijalnog korisnika kroz proces upoznavanja do procesa kupovine.

Kako uopšte dovesti potencijalnog korisnika na sajt?

 Odgovor je tehnički deo sajta

Tehnički deo sajta predstavljaju svi oni elementi koje vi u najvećem delu i ne zapazite ili ih uopšte i ne vidite. Važnost tih stvari predstavljaju prekretnicu u izradi profesionalnog sajta.

Profesionalna izrada sajta zahteva početno više ulaganja, ali investicija sigurno opravdava dugoročne benefiti od dobro postavljenog tehničkog dela internet prezentacije. Tehnički deo sajta podrazumeva mnogo elemenata, da nabrojimo samo nekoliko:

  • istraživanje ključnih reči

  • on page optimizaciju

  • kreiranje dobrih i klikabilnih title-ova

  • uređenje strukture sajta

  • interno linkovanje strana

  • off page optimizaciju

  • i još mnogo toga…

Kako izabrati pravu osobu ili firmu za izradu mog sajta

Odgovor na ovo pitanje nije nimalo lako dati. Realno je da dobra i pouzdana firma iza sebe ima šta da pokaže. U razgovoru sa osobom koja vam nudi rešenje za vaš sajt, mora postojati želja i entuzijazam za rad baš na vašem projektu.

Ako vam ne nude instant rešenje, već žele da istraže tržište vaše branše, ako ne obećavaju prevelike stvari za kratko vreme, ako se sa vaše strane za kratko vreme razgovora stvorilo poverenje – dobri su signali da ste na pravom putu.

Naša preporuka za izradu profesionalnog sajta vaše firme – internet marketing agencija First link.

Par saveta koje osobe i firme treba izbegavati:

  1. Nude vam profesionalan sajt za malo novca – oni se sigurno neće potruditi da naprave istraživanje vaše delatnosti i ponude nešto drugačije od drugih.
  2. Obećanje da vas dovode brzo na prvu stranu Google-a – to je previše lepo da bi moglo biti istinito. Možda koriste neke tzv. black hat tehnike i vaš sajt bi vrlo brzo mogao biti kažnjen od strane Google-a.
  3. Dobijate brzu realizaciju i profesionalan izgled sajta – velike i dobre stvari ne nastaju preko noći. Složićete se da je za kreiranje jedinstvenog i prepoznatljivog dizajna potrebno vreme.

Profesionalna izrada sajta u Beogradu

FIRST LINK je agencija specijalizovana za internet marketing.

Mogućnosti internet marketinga danas gotovo su bezgranične, a ne korišćenje istog siguran su preduslov za neuspeh.  Mi vam možemo pomoći da internet marketing u svim oblicima radi za vas. Zajedno sa vama istražujemo, planiramo i kreiramo vaš digitalni nastup.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *