Kako se Vaš sajt kotira na Google-u?

kako-se vas-sajt-kotira-na-google

KAKO DO PRVE STRANE NA GOOGLE

Nadam se da ste do sada shvatili važnost postojanja vašeg poslovanja na internetu – prosto morate da imate web sajt. Naravno, nije samo bitno da je on aktivan, već i da je posećen.

Kako se vaš sajt kotira na Google-u, da li imate kvalitetnu internet prezentaciju koja je vaš online agent prodaje?

Najbitniji element svakog web sajta je dobra pozicija na Google-u za određene termine koji su u direktnoj vezi sa proizvodom ili uslugom koju nudite.

Veliki broj potrošača svakodnevno je na internetu u pretrazi za proizvodima i uslugama koje vi nudite. Ako vas tu nema (najčešće na prvoj strani Google-a) prosto gubite klijente.

Zašto je bitno biti na prvoj strani Google-a?

Više od 90% korisnika interneta prilikom svojih pretraga ne ide dalje od prve strane rezultata. Takođe, više od 85% klikova korisnika pretraživača uzimaju prva tri linka pretrage. Ako se nalazite u prva tri linka prve strane u vašoj delatnosti, možete biti uvereni da će vaš sajt imati dobru posećenost.

KLJUČNE REČI KOJE SE KUCAJU U SRBIJI NA GOOGLE-u:

  • Pojam: “pvc stolarija” se kuca 9900 puta mesečno
  • Pojam: “pvc stolarija cene” se kuca 3600 puta mesečno
  • Pojam: “pvc prozori” se kuca 2400 puta mesečno
  • Pojam: “ulazna vrata” se kuca 2400 puta mesečno

Ovo su zvanični podaci Google-a o broju pretrega na mesečnom nivou u Srbiji. Ako radite na SEO optimizaciji da bi se našli na prvoj strani Google-a, imaćete pune ruke posla u budućnosti.

Kako da Vaš sajt zauzme poziciju na prvoj strani Google-a?

Pozicioniranje sajta u sam vrh Google pretrage nije nimalo jednostavan zadatak, pogotovo ako je konkurencija jaka – kao u gore navedenom primeru. “pvc stolarija” je pojam koji se mesečno u Srbiji pretražuje 9900 puta, ali za taj pojam potrebno je vreme i ozbiljan rad na SEO optimizaciji (što podrazumeva veliki novčani izdatak) kako bi se probili do vrha prve strane.

Sa druge strane, postoje delatnosti gde konkurencija nije velika i još uvek nije ozbiljno pristupila optimizaciji i tu je pozicioniranje sajta u vrh Google pretrage mnogo jednostavnije.

 

Rad na SEO optimizaciji je nešto što vam je potrebno kako bi se vaš sajt našao u vrhu Google-a.

SEO OPTIMIZACIJA SAJTA

Zauzmite Vaše mesto na prvoj strani Google-a!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.