Kako reklamirati radnju za prodaju bele tehnike, audio i video opreme

reklamiranje-bele-tehnike-audio-video

Bela tehnika, audio i video oprema

Vlasnici malih firmi često su prezauzeti trčanjem u maloprodajne objekte, pa nemaju dovoljno vremena za promocije. Ipak promocije dovode kupce na vrata.

Velika prodaja ili poseban događaj neće generisati klijente ako ne znaju o njemu, što čini marketing vitalnim za vaš biznis. Promocija ponude vaše radnje za prodaju bele tehnike, audio i video opreme pomoću jednostavnih i efikasnih marketinških metoda daje vam više vremena za upravljanje vašim poslovanjem.

Oglašavanje ne mora da bude skupo, ali zasigurno je efikasna opcija.

Postavite vašu reklamnu poruku u lokalne novine koja najavljuje nadolazeću prodaju. Potrebno je da izradite izgled idejnog rešenja vaše reklame unajmljujući grafičnog dizajnera i dajući mu svoj logotip ili sliku i tekst željenog oglasa.

Takođe, možete angažovati agenciju za oglašavanje kako bi izradili oglas koji se može koristiti za različite promotivne materijale kao što su plakati, flajeri ili brošure.

Ako imate malo sredstava, odštampajte i podelite flajere prolaznicima u ruke. Izlogom možete privući pešake i to vam može pomoći da se izdvojite iz okolnih radnji.

Proverite lokalne propise i ako je dopušteno na vašem lokalitetu, postavite tablu ispred svoje radnje i pozovite klijente. To može privući poglede prema prozorima i vratima radnje.

reklama-u-liftu

Reklama u liftu

Lift oglasi kao način direktnog oglašavanja bele tehnike, audio i video opreme

okrug-40Upotrebite svoju lokaciju mudro: iskoristite mogućnost lokalnog oglašavanja putem Lift oglasa u Beogradu.

Sve što je potrebno, to je da izaberete okrug tj. deo grada, na kojem ćete imati svoju reklamnu kampanju. U ponudi Lift oglasa ima osam okruga.

Cena oglašavanja zavisi od dimenzije reklame, cenovnik možete pogledati na https://liftoglasi.rs/cenovnik/.

Ukoliko ste tek otvorili svoj maloprodajni objekat i potrebno vam je duže vreme kako bi promovisali svoje poslovanje trenutno je aktuelna ponuda ŠEST MESECI PLATI REKLAMU- ŠEST MESECI OGLAŠAVAJ SE GRATIS.

Agencija Lift oglasi postoji od 2011. godine i u tom kratkom periodu stekla je puno poverenje velikog broja firmi, koji su poboljšali svoje poslovanje upravo u saradnji sa Lift oglasima.

Profesionalna, mlada ekipa Lift oglasa uputiće vas u sve opcije oglašavanja i dati najbolje preporuke.

Kontaktirajte nas na 064 40 70 560 ili 011 21 21 935

 

Promocija u radnji za prodaju bele tehnike, audio i video opreme

promocija-opreme

PROMOCIJA OPREME

Novi kupci nužni su za uspeh poslovanja radnje za prodaju bele tehnike, audio i video opreme, ali je takođe važno vratiti ih i pretvoriti ih u stalne kupce.

Stavite hrpe flajera ili brošura na vašu blagajnu ili blizu vrata koji nude nešto od vrednosti prilikom sledeće posete vašem objektu, kao što su kuponi.

Upotrebite razne znakove unutar svoje radnje da biste istaknuli proizvode i posebne pogodnosti. Uputite prodavce da promovišu nadolazeće prodaje ili događaje svojim kupcima i pozovu ih da vas ponovno posete.

Zamolite korisnike da se prijave za e-poštu kako bi bili upućeni o promocijama vašeg maloprodajnog objekta. Upoznavanje vaših kupaca s nedeljnim biltenima e-pošte jednostavan je način promocije.

Istaknite nove proizvode u radnji i sezonske trendove u vašoj delatnosti. Neka korisnici znaju o prodaji i promocijama i uključuju kupon kada je to njima interesantno. Izradite kratke brošure kako bi izbegli davanje previše informacija.

izrada-sajta-baner

Izrada i optimizacija sajta

Web stranica kao neizbežna opcije online reklamiranja radnje za prodaju bele tehnike, audio i video opreme

Najvažnije da pružite informacije na svojoj web stranici.

Veoma je važno da imate profesionalnu web stranicu, jer bez dobre stranice nećete privući potencijalne kupce da vas redovno posećuju i upoznaju se sa vašom ponudom.

Web-lokacije društvenih medija, kao što su Facebook i Twitter, idealni su za brzu komunikaciju s potencijalnim klijentima. Dajte kratki opis zaliha i pozovite ljude da to proveravaju.

Facebook reklamiranje može biti sjajan način da dođete do novih klijenata.

Dođite do još više interesantnih poseta preko Facebooka postavljajući fotografije popularnih marki i nove robe. Ažurirajte status posta o prodaji, posebnim promocijama, događajima i vestima iz svoje delatnosti.

Društveni mediji su veoma važni za povezivanje s vašim klijentima. Trebaće stalni rad i promocija ako želite redovne kupce.

Dajte svojim kupcima razne pogodnosti u kupovini, razne popuste (10% popusta za 8. Mart, 15% popusta na Božić, 5% popusta npr. petkom itd.). Jednostavno nudeći sjajne ponude bez ikakvog razloga, pomoći će vam da imate redovan promet.

Kad posedujete prodaju, obavezno je objavite i promovišite putem e-pošte kako bi klijenti odmah mogli iskoristiti ekskluzivne cene.

pokrenite-blog

POKRENITE BLOG

Pokrenite Blog

Blog je više od sjajnog načina da postanete lider u svojoj delatnosti, ali i direktan način za promociju radnje.

Sa svakim postom bloga povežite početnu stranicu svoje radnje direktno sa proizvodom i proverite je li svaki blog informativan i koristan. Ako sadržaj nije snažan, neće vam učiniti ništa dobro.

Kvalitetni postovi na blogu pomoći će vam da razvijete posao.

Blogovanje može biti odličan način za privlačenje publike kojoj inače ne bi imali pristup. Ljudi vole dobar video zapis – ako možete delite ih kako bi dali jasnu sliku o svojim artiklima.

Kada završite svoj video zapis, podelite ga na YouTube (napravite svoj račun za firmu) i delite na svim ostalim web mestima na društvenim mrežama na kojima se nalazite.

Sada kada je Facebook Live popularan, možda ćete takođe razmotriti demonstracije proizvoda uživo ili prikazivati neke zabavne stvari.

Društveni mediji

Društveni mediji su neophodni ako želite efikasno promovisati vašu radnju. Ali, kao i kod svega, potrebno je truda i vremena za izgradnju pratilaca. Istaknite obavezno i proizvode na društvenim medijima.

Da bi marketing društvenih medija funkcionisao, trebate redovno objavljivati promocije. Za većinu firmu to će biti najmanje jednom dnevno, zavisno o tome koliko imate pratilaca. Obogatite slike proizvoda koje nudite, uz sve ponude koje imate. Uvek uključite direktan link za određeni proizvod za brzu kupovinu u vašoj radnji.

Takmičenje su sjajan način širenja reči o onome šta imate da ponudite, privlačenju prometa u radnji i povećanju pratilaca društvenih medija.

Neke web-lokacije imaju posebna pravila za održavanje takmičenja, kao što je Facebook, pa budite sigurni da znate koja su pre njegovog početka.

Ponudite jedan od vaših proizvoda kao nagradu, a zatim objavite takmičenje na svim društvenim web lokacijama koje upotrebljavate. Objavite dobitnike kako bi podstakli prijave  – koristite adrese e-pošte koje ste dobili za izgradnju baze podataka e-pošte.

Web-lokacije kao što su Facebook i Twitter, a sada i Pinterest nude mogućnost upotrebe plaćenog oglašavanja za ciljanje pravih potrošača za vas.

Brendiranje vozila s URL-om svoje radnje za prodaju bele tehnike, audio i video opreme

Ako želite da vaše vozilo bude konstantno promotivno sredstvo, zatražite brendiranje URL-om svoje radnje i nekom vrstom slike ili slogana koji privlači prolaznike da bi izvukli svoje telefone i potražili vašu radnju.

Besplatni magneti uz svaku kupovinu

Uključite besplatni magnet uz svaku kupovinu. Na taj način, trenutni korisnici neće zaboraviti gde su uređaj kupili i mogu vas jednostavno uputiti i svojim prijateljima.

Partnerstvo s drugim lokalnim vlasnicima firmi izvrstan je način za dobijanje novih kupaca za vašu radnju. Ako ih još ne poznajete, napravite plan da se upoznate. Razgovarajte s njima i proverite jesu li spremni staviti bilo kakve flajere ili brošure vaše radnje u svoje firme i, zauzvrat, učinite to isto i vi za njih.

Neka vaši zaposleni nose bedževe i / ili štampane majice koje promovišu vašu radnju.

Reč od usta do usta je vrlo moćan marketinški alat, iskoristite to. Program preporuke može učiniti čuda za dobijanje novih klijenata. Potrudite se da ispoštujete svoje kupce isporukom na vreme, davanjem tačnih informacija… Promovišite svoju radnju kao profesionalac!

Ako vi ne radite sve što možete kako biste promovisali svoju radnju, ko će?

Ne možete se žaliti zbog male prodaje ako ne radite ništa kako bi uspešno poslovali. Ako vam je vreme problem, odaberite jednu ili dve od tih ideja odjednom i ostavite na stranu od 10 do 30 minuta dnevno da biste radili na njima.

U današnjem danu maloprodaje, bez pravilnog oglašavanja i marketinga u radnji, vi ne postojite. Za prosečnu maloprodajnu radnju, kupci će vas pronaći slučajno, ali kako biste pronašli nove klijente, moraćete upotrebiti sve što vam je na raspolaganju.

Što god radite, pružite bogat, zanimljiv sadržaj.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *