Kako reklamirati nekretnine za prodaju

kako reklamirati nekretnine

Na našim prostorima je poslednjih decenija prisutna masovna gradnja stambenih kompleksa i zgrada, a posebno u srpskoj prestonici. Na tržištu koje gotovo da je prezasićeno teško je istaći se iz gomile i doći do ciljne grupe koja je zainteresovana za kupovinu nekretnina. 

Nekoliko je načina istaći se na tržištu, a kvalitet je jedna od njih. Svaki kupac nekretnina ceni jedinstvenost. Upravo kao takvi istakli su se kondominijumi, koji predstavljaju savremeni koncept življenja.

Primera radi, ukoliko želite da na tržištu nekretnina predstavite kondominijum koji se prostire na više od 70.000 m2, potrebno je da kvalitete ovog tipa gradnje istaknete tako da svi benefiti ovog načina življenja dođu do potencijalnih kupaca. 

Bilo da imate želju da oglasite prodaju stambenog kompleksa ili kondominijuma, trebalo bi da se fokusirate na određene vidove marketinga, a u nastavku teksta dajemo predloge koji će vam pomoći. 

Reklama u liftu – sjajan način za targetiranje potencijalnih kupaca

Liftovi su mesto kroz koje dnevno prođe veliki broj ljudi. Ovo posebno važi za liftove u višepratnicama, odnosno soliterima koji se ističu kao mesto stanovanja velikog broja ljudi. 

Neretko su stanari u zgradama upravo podstanari koji traže stan, a naravno tu su i oni koji žele da prodaju stan i kupe novu nekretninu. Upravo tu na scenu stupa vaša reklama koju na jedinstve način možete izložiti u liftu. 

Naš predlog je da odaberete opciju da reklama bude na celom panou kako bi zaista “upala u oko” onome ko se u liftu nađe. Isticanje reklame na ovaj način predstavlja odlično ulaganje, s obzirom na to da tokom nekoliko minuta provedenih u liftu, ljudi uglavnom nemaju šta da rade, te će im pogled pasti na upravo na vaš uramljen poster. 

Kako bi oglas u liftu bio što efektniji, vaš zadatak je da na njemu istaknete sve važne informacije i date odgovor na pitanje – zašto baš vas treba da odaberu. Naravno, nemojte zaboraviti da istaknete i kontakt informacije poput broja telefona, mejl adrese i sajta. 

Sigurni smo da će prvi pozivi, a možda čak i obilasci stanova doći u kratkom roku. 

Kreirajte sajt – kvalitetnim sadržajem i optimizacijom do velikog broja ljudi

Ako prodajete nekoliko desetina, stotina ili hiljada nekretnina (ovde je reč o stambenom kompleksu ili kondominijumu), sajt je neizostavan segment u čitavom procesu. 

Kreiranjem sajta doprećete do željene grupe na internetu, a svi smo svesni koliko je ovaj komunkacioni sistem danas popularan. Ipak, da biste postigli željene rezultate potrebno je da se istaknete kvalitetom sadržaja i poradite na optimizaciji sajta. 

Jeste li već čuli za SEO? 

SEO ili Search Engine Optimization predstavlja skup strategija koje dovode do boljeg pozicioniranja sajta za određene ključne reči u rezultatima pretrage na Google-u, najvećem pretraživaču na svetu.

Objasnićemo SEO kroz praktičan primer. Ako potencijalan kupac preko svog telefona ili računara pristupi internetu i na Google-u ukuca “kupovina stanova Beograd” cilj je da vaš sajt izađe kao prvi rezultat organske pretrage, što samim tim povećava mogućnost da će korisnik kliknuti na njega. 

Naravno, ovo je samo jedan od segmenata optimizacije sajta. Izuzev toga, važno je sprovesti određene korake na samom sajtu i pružiti korisnicima relevantan i kvalitetan sadržaj koji će im odgovoriti na pitanje. Isto tako, potrebno je fokusirati se i na takozvani off-page SEO koji će prvenstveno povećati autoritet sajta. 

S obzirom na to da je SEO skup strategija čije sprovođenje zahteva poznavanje ove oblasti digitalnog marketinga, te je naš savet da angažujete stručnjake, odnosno pouzdanu agenciju koja se bavi SEO-om, te uz adekvatnu saradnju bezbrižno sačekate rezultate.

Marketing na društvenim mrežama – iskoristite potencijal socijalnih mreža

Društvene mreže u savremenom svetu predstavljaju mesto okupljanja miliona ljudi. 

Stoga, izuzev sajta koji ste kreirali, savetujemo vam da se fokusirate da do publike dođete i ovim putem. Društvene mreže sa najvećim brojem korisnika su svakako Instagram i Facebook, te treba iskoristiti taj potencijal, a određen fokus treba baciti i na Linkedin – poslovnu društvenu mrežu. 

Prilikom predstavljanja sadržaj korisnicima preko Instagram-a i Facebook-a treba biti neposredan, te na što prirodniji način vršiti interakciju sa pratiocima. U tom smislu, na različite načine možete komunicirati sa njima i kroz raznovrsne objave im približiti nekretnine i generalno poslovanje vaše kompanije. 

Ove dve socijalne mreže dopuštaju i određeni nivo opuštenosti, a na vama je da odaberete kakav ćete pristup imati i na koji način ćete se obraćati korisnicima, tako da održite dozu profesionalnosti. 

Linkedin je nešto ozbiljnija mreža na kojoj možete postavljati sve svoje uspehe, izložiti usluge, projekte i saradnje koje ste do sada sprovodili i održavati nalog aktivnim. 

Za kraj ćemo vam savetovati da proces reklamiranja treba započeti na vreme, kako bi vaš projekat došao do što većeg broja ljudi. Sve što je potrebno jeste da održite kvalitet gradnje, a da putem marketinga na najbolji način istaknete sve benefite i pružite potencijalnim kupcima neophodne informacije u vezi sa nekretninama. 

Nadamo se da vam je naš tekst pružio korisne informacije u vezi sa reklamiranjem nekretnina za prodaju, te da ste upoznati sa vidovima oglašavanja koji će biti veoma korisni u ovoj delatnosti. 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *