kako reklamirati motokultivatore

Čemu služe motokultivatori i kako reklamirati njihovu prodaju?

Lepo je videti uredno obrađenu površinu zemlje. Međutim, to nije nimalo lak posao. Potrebno je iskopati zemlju, obraditi je i pripremiti za nove useve.

Ako imate veliku površinu zemlje, koju morate da obrađujete, potrebna vam je neka mehanizacija. Posebno vam je potrebna, ukoliko vam zdravlje ne dozvoljava da sate provodite u ovom poslu, kopajući zemlju lopatom.

Poljoprivredni poslovi su zahtevni, i pored upotrebe velikog broja mehanizacije. Ali, bez njene upotrebe, danas su ovi poslovi gotovo nezamislivi. Za obradu zemlje koriste se motokultivatori i traktori sa dodatnim priključcima.

Kada se zemlja obrađuje, prvo se vrši duboko kopanje i dodavanje đubriva. Za taj posao se koriste motoblokovi, traktori ili starinski plugovi, koje vuku konji. Nakon takve pripreme, podignuto zemljište se dodatno sređuje motokultivatorom. Njima se prekopava gornji sloj zemlje.

Motokultivatori su mašine, koje pomažu poljoprivrednim radnicima u uređivanju gornjeg sloja zemlje za nove useve. Takođe, njima se može dodavati đubrivo u zemlju ili ukloniti korov iz zemlje. Mašina dodiruje tlo sa raonikom i dva rotirajuća noža, ograničavajući dubinu iskopavanja zemlje.

Jednostavi su i laki za upotrebu. Imaju samo jednu kontrolnu ručicu, koja automatski uključuje motokultivator, tako da ste brzo spremni za posao. Obično se sastoje od jednog ili dva točka, koja pomažu u kretanju.

Težinu motokultivatora treba prilagoditi vrsti zemljišta koje se obrađuje. Što je tlo tvrđe, biraće se teži uređaji, sa jačom snagom. Kada počne da se prekopava zemlja, motokiultivator ne sme da trza ili iskače iz zemlje. To se dešava kada noževi dođu u kontakt sa tvđim grumenjem.

Bilo bi dobro da, pre nego što se počne sa obradom zemlje, pregledaju funkcije motokultivatora. Tako ćete znati da li je otporan na kamenje, tvrdo korenje i strane predmete, poput lopate, eksera, čekića i dr.

Lakši i teži tip motokultivatora

Lakši motokultivatori, koji teže do 40 kilograma, pogodni su za iskopavanje zemlje. Oni oru, okopavaju, buše i seku leju. Zbog malih dimenzija i male težine, mogu doći do prikrivenih, skučenih i udaljenih delova obradive zemlje. Zbog toga su izuzetno pogodni za obrađivanje male površine, poput zemlje u staklenicima ili baštama.

Motokultivatori male snage nisu napravljeni za duboko oranje, mešanje gornjih i donjih slojeva zemlje, iskopavanje korova, žetvu i dr. Ovi poslovi se rade dodatnom mehanizacijom.

Ove mašine se uglavnom koriste za lakše, sezonske poslove. Mogu se koristiti i kao pomoćna oprema u poljoprivrednim poslovima, kada je nepotrebno i nezgodno koristiti veću mehanizaciju. U tom slučaju, motokultivatori mogu da obrađuju razmake u poljima ili voćnjacima.

Teži tipovi motokultivatora su pouzdaniji i izdržljiviji za duži rad i rad na velikim površinama. Većina savremenih benzinskih motokultivatora ima četvorotaktni motor.

Lakši motokultivatori imaju dvotaktni motor. Pre rada sa ovim mašinama, potrebno je mešati benzin za dvotaktne motore sa posebnim uljem. Ovi tipovi motokultivatora su, zbog izduvnih gasova, veoma štetni za čoveka i zemlju.

Za ono što motokultivatori ne mogu da urade, priskaču u pomoć motoblokovi. To su jače mašine i koriste se za dublje kopanje tvđe zemlje. Oni mogu da obrađuju parcele, njive i druge velike površine. Ovi uređaji imaju rezervne delove, koji su korisni za mnoge zadatke. Njima možete kositi travu, čistiti sneg, iskopavati krompir ili prevoziti teret.

Savremena mehanizacija je veoma bitna, jer olakšava i, na neki način, skraćuje posao savremenog čoveka. Bitno je da o njoj vodimo računa, pravilno je koristimo i održavamo. Na taj način ćemo je učiniti dugotrajnijom i efikasnijom za buduće poslove.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *