kamion-hrana-takosi

Marketing strategija za kamione ulične hrane

Sanjali ste da otvorite svoj restoran, ali za početak je i kamion ulične hrane više nego dovoljan. Upoznaćete se sa klijentima, raditi na svojim veštinama pripreme hrane i prodaje iste.

Međutim za uspeh vam je potrebno da ljudi dolaze zbog vas i da testiraju vašu ponudu. Ovo priznaćemo zna biti zeznuto, posebno ako niste dobro promislili lokaciju na kojoj ćete spustiti sidro – što bi se reklo.

Srbija gaji veliki neiskorišćen potencijal kada je reč o kamionima hrane, zato želimo baš vi da uspete i budete najtraženiji dostupan biznis koji se time bavi, a reći ćemo vam i kako to da ostvarite!

Prepoznatljivost – jedinstven na tržištu brend 

Moderno vreme traži inovativne solucije, zbog čega više nije dovoljno samo da ponudite kvalitetnu hranu i da budete najopremljeniji za različita klasična jela.

Naravno, potrebno je učiniti svoj kombi funkcionalanim i investirati u dobre mini rerne – pogodne za bilo kakav manji prostor, frižidere i tako dalje, će biti prioritet, ali nakon toga je ključno da osmislite nešto izuzetno što drugi nemaju!

To ne mora biti najbolja hrana koju će neko ikad probati, ali mora biti originalno i pre svega slabo zastupljeno na tržištu. Kada to ostvarite radoznali kupci željni novih stvari će sami doći, međutim ne bi bila šteta i malo da ih pogurate u toj nameri.

Osmislite pametan i pre svega pamtiv naziv za koji znate da je praktično koristiti u svakodnevnim situacijama, zatim je genijalno i kreirati svoju ilustrovanu maskotu ili logo – dizajnirane prema potrebama i zatim korišćene svuda po gradu i internetu, na različitim mestima za oglašavanje.

Vizualni identitet je od presudnog značaja za uspeh većine lokala sa hranom! Posebno ako je objekat nov na sceni i nema dugogodišnju izgrađenu klijentelu, koja im je verna bez obzira šta se novo otvorilo, jer ima poverenje u to da će im hrana svaki put biti identično pripremljena, prema njihovim sviđanjima.

sladoled-kamion-hrana

Usluge – kvalitetan izbor partnerstva 

Ukoliko već imate solidan broj dnevnih prodaja sledeći korak je biti na oprezu da ne dođe do prevelikog opuštanja i prezasićenja dostupnim izborom, kao i unapređenje svog privatnog biznisa.

Uvodite novine, ne rapidno da se kupci zbune već postepeno nakon određenog perioda, onda  kada vidite da bi bilo neophodno osveženje usluga koje nudite i  kada konkurencija pojača svoje aktivnosti.

Pokušajte da držite korak sa konkurencijom ili po mogućnosti da budete ispred njih prateći trendove.

Ponudite na određeno vreme neke pogodnosti, kao što su dodatni proizvodi uz kupovinu ili neka druga iznenađenja, zbog kojih nećete izgubiti mnogo novca, a vaše mušterije će se osećati posebno i zadovoljno neočekivanim dobitkom.

To u suštini i ne moraju biti vaši proizvodi več možda kuponi, kreirani u saradnji sa drugim poslovnim objektima, gde uz kupovinu nečega kod njih dobijaju popust kod vas i obrnuto. 

Važno je da pri izboru razmislite o ciljevima koje želite da ostvarite i o vremenskom periodu za realizaciju, kao i da li su vaše usluge koje nudite kompatabilne na tržištu

Kada je reč o uslugama, sarađujte sa aplikacijama za dostavu hrane, tako neće biti neophodno da kupci dolaze do vaše lokacije – kada nemaju vremena ili volje za to, a vi ćete svakako imati profit. 

Mada zašto ne biste ukoliko ste u mogućnosti sami ponudili uslugu dostave i aplikaciju putem koje mogu da se informišu o vašoj trenutnoj lokaciji, akcijama i cenama.

Reklamiranje – interesantno i primetno rešenje

Postoji dve vrste oglašavanja i obe su podjednako važne, a to su reklame u digitalnom i stvarnom svetu.

Kada je reč o biznisu koji se tek upušta u poslovne vode, preporučljivo je primenjivati oba načina istovremeno, jer će tako privući ljude da ga prate na društvenim mrežama ili da pogledaju stranicu na internetu.

Ono što ne želite da se desi jeste da uložite sve u vođenje društvenih mreža i time zanemarite tradicionalnije načine, kao što je recimo oglašavanje u liftovima.

Istražite vašu ciljnu grupu i prilagodite se njihovim potrebama i mestima kuda izlaze ili prolaze, to će vas značajno uputiti na najpogodnije opcije za reklamiranje.

Osmislite dodatno inovativne izvore komuniciranja vaših vrednosti i proizvoda, recimo putem podkasta sa zanimljivim gostima, zatim napravite svoje dešavanje gde ćete pozvati i druge kamione ulične hrane i održati neku vrstu manifestacije ili sajma.

Sa druge strane potrudite se da bez obzira na izvor ponudite samo kvalitetan sadržaj visoke rezolucije i naravno modernog rešenja. Ovo će vam dati legitimitet među publikom, koja konzumira sadržaj u opticaju.

Očekujemo da ćete postići veliki uspeh u budućnosti i nadamo se da će vam naši saveti pomoći da dođete do njega. 

Na kraju želimo da vam kažemo da uvek poštujete svog kupca i zaposlene, kao i da cenite njihovu lojalnost i ne budite toksičan šef – to niko ne voli!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *