Kako reklamirati štampariju

reklamiranje-stamparije

REKLAMIRANJE ŠTAMPARIJE

Čak i u eri online komunikacije, usluge štampanja se i dalje traže.

Štampani materijali i promotivni proizvodi su opipljivi izrazi vašeg brenda i ostaju vitalni delovi bilo kog uspešnog marketinga malih preduzeća.

Većina štamparija i fotokopirnica nalaze su u žestokom takmičenju kako bi privukli klijente i povećali svoj posao.

Verovatno imate veliku konkurenciju lokalnih štamparija i onih prisutnih na Internetu.

Savršene štamparije mogu iskoristiti širok spektar marketinških mogućnosti i opcija za promovisanje svojih usluga i isticanje od konkurencije.

Postoje različite mogućnosti oglašavanja štamparije gde možete da budete inovativni.

reklama-u-liftu

Reklama u liftu

Lift oglasi kao odličan način za oglašavanje štamparije i usluga štampe

okrug-40Još jedna od mogućnosti da efikasno reklamirate svoju štampariju je postavka reklame u liftovima stambenih zgrada.

Lift reklama se nameće kao odličan izbor mesta oglašavanja prvenstveno zbog samog okruženja u kojem se poruka percipira.

Blizina reklame u uslovima gde ne postoje drugi stimulansi, sa prosekom od 4 dnevne vožnje liftom, garancija su gledanosti vaše reklame.

Iskoristite tu činjenicu – budite gledani!

KONTAKTIRAJTE NAS: 011 21 21 935 i 064 40 70 560

 

Pogledajte cenovnik oglašavanja u liftovima

 

Saradnja sa agencijama kao način reklamiranja štamparije

Štamparije znaju da su njihove usluge deo proizvodnog procesa koji uključuje i druge prodavce – uključujući oglašivačke agencije, grafičke dizajne i slobodne pisce – koji mogu predstavljati mogućnosti za saradnju.

Identifikacijom i saradnjom sa drugima u procesu komunikacije, štamparije mogu podsticati svoje marketinške aktivnosti i dostići do šire grupe ljudi.

facebook-oglasavanje

Facebook oglašavanje

Reklamiranje štamparije na internetu

Društveni mediji predstavljaju sve veću mogućnost da se povežete sa pojedincima kojima trebaju upravu usluge koje vi nudite.

Opcije internet oglašavanja uključuju mogućnost da se određeni segmenti tržišta posebno targetiraju po mestu stanovanja, starosti, polu, prihodu – pa čak i interesovanju za usluge štampanja.

Ove opcije su jeftine i nude mogućnost da dobiju hitne povratne informacije (putem klikova) od onih koji su zainteresovani za usluge vaše štamparije.

Web sajt štamparije

izrada-sajta-baner

Izrada i optimizacija sajta

Jedan od ključeva dobrog marketinga štamparije je profesionalan i funkcionalan web sajt.

Svako ko se bavi poslovanjem sa vašom kompanijom verovatno razmatra i još 3 druge kompanije.

Potrebno je da vaš web sajt detaljno navede sve usluge koje pružate i cene tih usluga.

Takođe je bitno da vaš  web sajt poseduje i online portfolio, pokazujući neke od kompanija za koje ste obavili posao i možda uzorak onoga što ste uradili za njih.

Ako potencijalni klijent razmatra vašu kompaniju i može videti da ste radili za druge, možda će upavo zbog toga vas uzeti u obzir.

Budite drugačiji od drugih

Osim ako niste jedina štamparije u gradu, potrebno je da vaš posao istaknete u odnosu na ostale.

Možete odabrati da ponudite najbolje cene u gradu, što ukazuje na to da možete pobediti cenu konkurenta za štampanje i kopiranje.

Pružanje izuzetne usluge za kupce kako u radnji, tako i putem telefona, takođe može pomoći u razlikovanju vaše štamparije od konkurencije.

Pozitivni komentari zadovoljnih klijenata, da ste uvek spremni pomoći malim preduzećima sa malim projektima može dovesti do većeg broja poslova iz tržišnog segmenta koji se često previđa kada se radi o štampanju.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *